Esimesed rabarberid

Koju jõudes nägin köögis rohelisi varsi-ema oli maalt rabarbereid toonud, et neist kooki teha. võtsin muidugi tema sõnasabast kinni ja lubasin ise midagi nendega ette võtta. Olingi ju just paari huvitavat retsepti rabareritega näinud ning mõelnud, et tulen nende juurde tagasi, kui hooaeg käes.

Tuhnisin siis ühes toredas eestikeelses toidublogis ja leidsin endale sobiva algretsepti. Ise meisterdasin siis selliste koostisainetega:

Muffinid                                                             

  • 5 dl rabarberitükke                                           
  • 3 muna
  • 100 g kamajahu + nisujahu (kokku u 5 dl)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g pähkli-leiva jogurtit (Farmi)
  • 75 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 0.5 dl (50 g) fariinisuhkrut                                                          
  • 0.5 tl muskaati

Glasuur

  • 50 g võid
  • 50 g mandlilaaste
  • 1 spl piima
  • 1 spl jahu
  •  0.25 dl suhkrut
  • 0.25 dl fariinisuhkrut

Munad eraldada. Kõigepealt vahusta munavalged ühes anumas ja siis teises munakollased koos suhkruga. Lisa segule või ning jogurt, mikserda. Sega kokku jahud, küpsetuspulber ja muskaat ning lisa eelnevale. Nüüd hakka ettevaatlikult munavalgeid segule lisama. Algul võid panna ühe lusikatäiega, et kogu värk veidi vedelamaks muutuks ning siis ülejäänu juurde valada, kuid ole hoolas-ära sega vaid tõsta lusikaga tainast alt ülespoole nii, et munavalge säiliaks oma kohevuse. Kõige lõpuks sega hulka rababeritükid ning nüüd võid hakata vorme täitma!🙂 Mina sain täpselt 37 väikest muffinit, mida küpsetasin 200 kraadi juures u 10 minutit.

Glasuur pidi olema midagi tosca moodi, tuli selline üpris magus. Mõtlesin, et see oleks äkki sobivaks tasakaalustuseks hapukatele muffinitele. Katsin sellega u pooled, kuid iseenesest oleks segu ka rohkematele jätkunud. Ma ei teagi, kummad paremad olid-glasuuriga või ilma. Ära söödi kõik. Endale oleks vist ideaalsed olnud ilma glasuurita ja rohkemate rebarberitükikestega. Järgmisel korral siis!

There are no comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: