Panna cotta

Taramtaraa… Võtsin ennast kokku ja tegin ka panna cottat kodus olles, et osaleda nami-nami ühiskokkamises. Jeeeeii! :):):)

Nii. Väga raske oli otsustada, mida täpselt teha, sest võimalusi on LÕPUTULT. Nüüd, kui ma olen kahe variandiga hakkama saanud, siis jääb minu sisse soov veel ja veel katsetada, sest esimene kord tuli oivaliselt välja.

Alusretseptiks võtsin nami-nami vanilje panna cotta röstitud rabarbriga retsepti http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=8047, mis tundub ka väga maitsev, kuid seekord jäin enda ideede juurde. tegelikult sai ühe asemel valmis siis kaks erinevat magustoitu-valge šokolaadi ning india pähklite ja maasikakastmega tarretis.

Valge šokolaadi panna cotta

  • 4 dl vahukoort
  • 1 dl piima
  • 150 g valget šokolaadi
  • 1-2 tl tuhksuhkrut
  • 1 tl zelatiini

India pähkllite ja maasikakastmega panna cotta

  • 4 dl vahukoort
  • 1 dl piima
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 0.5 tl vanilli
  • 1,5 tl zelatiini
  • pakk külmutatud maasikaid (400g)
  • suhkur

Mõlema retsepti puhul panin pool koorest koos piimaga potti ning keetsin segu madalal kuumusel u 10 minutit ning seejärel segasin sisse eelnevalt külmas veel leotatud zelatiini ning siis jätsin jahtuma ning panin teise anumaga isegi mõneks ajaks külmkappi (valge šokolaadi panna cotta puhul seagasin koore-piimasegu vesivannil sulatatud šokolaadiga ning jätsin jahtuma). Järgmiseks vahustasin allesjäänud koore: pähkli tarretise jaoks lisasin peale suhkru ka vanilli). Kui keedetud koor tundus piisavalt jahtunud olnud, segasin selle ettevaatlikult vahukoore hulka ning seejärel läks kogu kupatus vormidesse. Hakitud india pählid raputasin vormidesse valatud koorele lootes, et need vajuvad segusse, aga seda ei juhtunud ja nii jäigi minu panna cottadele pähklipõhi. Külmkapis hoidsin 5 tundi või rohkem, aga need oleks võinud vist veidi varemgi välja võtta. 

Maasikakastet võiks täiesti vabalt nimetada ka maasikamoosiks, sest ma ei teinud midagi muud, kui purustasin sulanud maasikad koos suhkruga, aga ei teinud seda ka liiga magusat, nii et jäi selline mõnus hapukas lisand.

Mina kasutasin vormideks magustoidukausse, veidiklaase, viinapitse ja munaaluseid. Viimaseid seetõttu, et tahtsin väiksemaid koguseid teha. Munaalustest tulid muide eriti väiksed ja nunnud pallikesed, viinapitsidest oli raske kätte saada ja tornike ei jäänud eriti kena ka.

Pehmuse koha pealt aga võin öelda, et pähklilisandiga tarretised jäid mõnusalt vetruvad, aga šokolaadi omadele oleks võinud zelatiini vähem panna (1 kerge lusikas nagu ma retsepti kirjutasin), aga nii olid nad ka väga maitsvad.

3 Responses

  1. Ootan põnevusega pilte! Ja suur aitäh osalemise eest!!

  2. Mulle meeldib see ümarik, keskmine foto🙂

  3. See on muide veiniklaasis tehtud…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: