“Maailma parimad magustoidud” Angeelika Kang

Selle raamatu sain ma viimaseks sünnpäevaks ja armusin sellesse kohe. Ma lihtsalt jumaldan erinevaid magustoite ja eriti šokolaadiga, mida on seal päris mitu. Mõned asjad on järgi ka proovitud ja üksi pole vist ebaõnnestunud. Tänase postituse retseptid on mõlemad sellest teosest pärit.

Venna lõpetamise puhul oli vaja kindlasti kooki ja teha ja tema soovide järgi pärides kirjeldas ta seda järgmiselt: pehme, kreemikas, õhuline. Esialgu sattusin päris kimbatusse ja siis süttis väike pirnike mu peakohal, mis ütles: “Pavlova!”Bessed olen ise ühe korra teinud (otsi vanematest postitustest) ja sellega seonduvad alati toredat mälestused, kuidas ema peale napoleoni tegemist ka terve hunniku beseesid küpsetas, mille valmimist me vennaga ära ei suutnud oodata.

Kook ise tuli hea, kuigi besee küpses kahe tunniga täiesti läbi ja ei jäänud üldsegi pehme, aga sellest polnud hullu midagi. Tundub, et mu pere on mõneks ajaks uue lemmiku leidnud.

Pavlova koogid maasikatega

kaheksale

  • 6 munavalget
  • 4 dl suhkrut
  • 1 sl tärklist
  • 1 tl valgete veiniäädikat

 

 

Täidis

  • 700 g maasikaid
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • poole laimi pressitud mahl
  • 2 sl marjalikööri
  • 2 dl vahukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut

Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades paari supilusikatäie kaupa suhkrut, kuni vaht on läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas (polnud kahjuks). Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed tainapätsid (mina tegin ühe suure kandilise). Küpseta 150-kraadise ahju alumisel siinil 1,5-2 tundi. Tõsta serveerimisalusele.

Täidise tegemiseks vahusta koor ja maitsesta tuhksuhkruga. Püreeri kolmandik maasikatest ning maitsesta tuhksuhkru, laimimahla ja likööriga. Ülejäänud maasikad sega hulka poolitatult. (Mina lõikasin maasikad neljaks ja jätsin nad tuhksuhkruga kuni serveerimiseni seisma. Laimi unustasin ostmata ja alkoholi jätsin väikeste laste tõttu ära). Kata besee vahukoore ja maasikakastmega. Serveeri kohe.

Kas teil on ka vahel nii, et kui midagi sööma asute, siis tundub tobe seda “lihtsalt” süüa. Näiteks banaan on ju tore asi küll, aga suhteliselt igav. Mida kõike võiks sellega peale hakata! Banaaniga ahjuleivad või praetud banaan kaerahelvestega vms… Eile õhtul pesin endale kausitäie maasikaid ning sel hetkel tundus nii tobe need lihtsalt ära süüa ja siis meenus mulle see retsept, mida ma tahtsin järgi proovida…

Maasikad palsamiäädikakastmes

neljale

  • 400 g maasikaid
  • 0,5 dl tuhksuhkrut
  • 1 sl palsamiveiniäädikat
  • peotäis basiilikulehti
  • musta pipart

Puhasta maasikad ja lõika neljaks. Sega juurde tuhksuhkur, palsamiveiniäädikas, hakitus basiilik(polnud) ja must pipar. Serveeri kohe.

Päris põnev, aga minu jaoks natuke imal. Pipar lisas huvitava nüansi. 

One Response

  1. Ilus neljakandiline pavlova Sul! Muide, need Nami-nami kooskokkamise teemad (sh märtsikuine pavlova-küpsetamine) jäävad täiesti avatuks, nii et võid oma uhke pavlovaga seal ka esineda🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: