Vaheajal oli mul võimalus rohkem köögis tegutseda ja ma kasutasin seda mõnuga ära ka. Nüüd tuli aga meelde, et ma polegi neid katsetusi siia lisanud. Taramtaramtaraa….Siin nad on. Kõigepealt tegin kodujuustukorvikesi kirsikastmega ning küllaminekuks veel šokolaadimuffineid ka.

Korvikesed on tehtud muretaignast, küpsetasin neid üpris suurtes metallist vormides, mida  mu ema pigem süldi tegemiseks kasutab. Täidiseks kulus karm kodujuustu, mõni lusikatäis maitsestamata jogurtit ning paar muna, maitseks suhkrut ning vaniljesuhkrut. Kaste jaoks panin potti u pool pakki külmutatud kirsse, lisaks veidi vett ning lahkelt Amarettot. Paksendamiseks võib lisada ka tärklist.

pict00091

pict0016

Muffinite retsept pärineb aga sõbrannalt (sõbrannad on toredad, eks :P). Kui kogust u poole võrra suurendada, saab sellest edukalt ka browni sarnase plaadikoogi.

Krissu šokolaadikook/muffinid

 

150 g tumedat šokolaadi

100 g valget šokolaadi

250 g võid

4 dl jahu

1 spl kakopulbrit

4 dl suhkrut

5 muna

1 tl küpsetuspulbrit

 

Sulata või koos tumeda šokolaadiga. Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kokku jahu, küpsetuspulber, kakao, lisa jahusegu munadele. Viimasena sega sisse või ja šokolaadi segu. Sega korralikult ja tükelda sisse valge šokolaad. Küpseta 170 kraadi juures u 30min. Küpsetusaja lõpus tasub ahjul silm peal hoida, kui küpsetised tunduvad valmis, võib nad veidi varem ka välja võtta, minul kippusid nad pisut kuivaks jääma. Maitsesid siiski hästi🙂

pict0021

pict0058

There are no comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: